Torsdag 28 Februari

Onsdag 27 Februari

Det måste hända något

 Jag läser allt oftare om människor med spelberoende som inte ser någon annan utväg än att ta sitt liv. Det är så fruktansvärt att jag finner inga ord. Unga människor som är mitt i livet och har både fru och barn. De har spelat in sig i ett hörn. Tagit alla lån de kan... Ett fruktansvärt beroende som leder självmord. Så tragiskt för de anhöriga. Jag har själv varit i samma situation och inte sett någon utväg. Vet hur det känns och jag är så tacksam att jag blev räddad. 

 

Vad är det som händer? Spelbolagen fortsätter med den aggressiva spelreklamen och håvar in enorma vinster. Samtidigt är det nya familjer som drabbas av denna tragedi. Vart är vi på väg? Ingen verkar inse hur stort problem det är. Hur många fler människor ska välja att ta sitt liv när deras spelberoende går överstyr?

 

Jag blir så ledsen när jag tänker på hur tragiskt detta är. Det berör mig starkt. Jag har varit där men har nu vänt. Är så tacksam för att jag insett att jag är spelberoende. Först då kunde jag gå vidare. För mig finns inget annat än 0-tolerans. 

 

Hur ska vi nå ut i samhället och varna för hur farligt spel är?

Vi måste prata mer om konsekvenserna. Det får inte längre finns någon skam över det. När blir du spelberoende? Var går gränsen? Hur spelar du om du spelar lagom? Saknar en debatt om spel. Kanske många fler som borde spärra sig på spelpaus.se 

 

Tisdag 26 Februari

Självkänsla

 Jag försöker bygga upp min självkänsla och det är inte det lättaste. Efter mina år som spelberoende så sjönk jag längre och längre ner. Tappade bort mig totalt. Idag är det löningsdag och jag får alltid rysningar när jag tänker tillbaka på min tid som spelberoende. För exakt ett år sedan spelade jag bort hela lönen på några dagar.. Hur orkade jag? Jag orkade inte inser jag nu. Ångesten och paniken över hur jag skulle lösa det var fruktansvärd. 

 

Därför är det helt fantastiskt att jag har bestämt mig för att vara spelfri. Det finns bara fördelar och jag mår så mycket bättre. Jag är värd att må så här bra. Mina tankar kretsar inte längre runt spel. Jag får inte mycket spelreklam jämfört med tidigare. Kommer det så raderer jag det direkt. 

 

Det som är svårast är skammen över vad jag har gjort. Innerst inne vet jag att jag inte behöver skämmas. Ändå gör jag det.. Hur länge ska jag straffas? Jag har inte valt att bli spelberoende men jag har valt att bli spelfri. Ett beroende väljer du inte. 

 

Jag tänker bli stolt över mig själv. Min styrka är min envishet. Jag tror på mig själv. Varje dag som spelfri är en vinst. Ekonomin är inte den bästa men den kommer också att bli bättre. Tilliten växer för varje dag. Mitt liv är inte slut som jag trodde för åtta månader sedan. Det visar också att det är aldrig försent att börja om. 

Måndag 25 Februari

Går mot ljusare tider

 Det går mot ljusare tidare och det gör även jag. Sitter på bussen och skriver. För något år sedan var det annorlunda. Då vaknade jag med hjärtklappning. Smusslade med mig telefon in på toaletten och loggade in. Det dåliga samvetet kämpade mot speldjävulen. Jag lät spelet ta över. Fortsatte vid köksbordet. Skyndar till bussen. Fortsätter spela tills pengarna är slut... 

 

Ett sjukt beteende som tog över mitt liv. Jag kan nu själv förstå hur sjukt det var. Då kunde jag inte det. Paniken som lamslog mig. Jag måste lösa det. Nedräkning till när lönen ska komma. Natten mot löningsdagen ligger jag sömnlös. Spel.. Spel.. Spel.. Allt min hjärna kunde tänka på. 

 

Idag är det helt annorlunda. När lönen kommer sätter jag över det som ska vara till hyra, KFM och räkningar. Får nu förtroende att ha ett par tusen på mitt konto. Förtroende att ha mitt betalkort. Det känns stort och jag är stolt över mig själv. Jag har bestämt mig för att ha ett bra liv som spelfri. 

 

 

Söndag 24 Februari

Så mycket bättre

 Försöker se framåt och inte tänka så mycket på det som varit. Jag har gjort många dåliga val och fattat felaktiga beslut. Jag kan inte göra det ogjort hur gärna jag än vill. Jag är nöjd med att vara Spelfri och att det går så bra som det gör. Jag fungerar som människa och har fått tillbaka mitt sunda förnuft. 

 

Idag hade vi kalas för min man som fyllt år. Min mans barn och hans mamma var inbjudna. Det är då jag ska försöka vara som vanligt. Något som jag har svårt med. Det är klart jag skäms för allt jag gjort. Det går men jag tycker det är jobbigt. Känner mig inte alls bekväm. 

 

Jag äter Sifrol för myrkrypningar i benen och har ätit denna medicin i närmare tio år. Läste på FASS att en av biverkningarna är ökad risk för Spelberoende. Nu tror jag inte att det enbart medicinen som gjorde mig Spelberoende. Det är säkert flera faktorer som har inverkan. Dock så blir jag förvånad att ingen läkare upplyst mig om detta. 

 

Det dyker upp spelreklam med jämna mellanrum och jag känner ingenting. Som om jag stängt av allt vad spel står för. Jag har insett att det är inte något som jag ska hålla på med. Jag väljer att vara Spelfri för då mår jag bra. 

 

Mitt liv har vänt och blivit så mycket bättre. En annorlunda känsla att vara fri. Jag bestämmer över mitt liv och är inte slav under mitt Spelberoende längre. Varje dag som Spelfri stärker mig.