Måndag 30 December

Se det positiva i livet

Jag har bestämt mig för att se livet från den ljusa sidan. Livet är alldeles för kort för att gräva ned sig. Jag har så mycket att vara tacksam för och därför ska jag ta nya tag. Jag och min man har gått igenom mycket och det här gjort  oss starka. Vi kommer att ta oss igenom det här och jag är tacksam för att min man funnits för mig när det varit som mörkast.

Jag har nu snart varit spelfri i 1,5 år och det är jag stolt över. Det har varit tufft och kommer så att vara ett par år till. Visst är jag ledsen över det som jag orsakat men får acceptera det och gå vidare i livet.

Saknar min son vid dessa högtider men får acceptera att han har sitt eget liv. Vilket jag också försöker göra även om det är svårt. Det viktigaste är att han mår bra.

Livet går vidare och det kommer en ny härlig vår och sommar. 

Fredag 27 December

Inget att ångra

Jag kan inte ångra livet för då hade jag inte suttit här idag. Visst känns det tungt att ha gjort mig själv och mina närmaste så illa. Jag kan inte göra det ogjort men jag kan göra det bättre framåt. Julen har varit svår och tårarna har flödat och vill liksom aldrig ta slut...

Idag är det min födelsedag och tårarna flödar även idag... Kanske behöver jag gråta ut och även om det är jobbigt så är det en slags bearbetning. Min son har gratulerat mig och det betyder mycket för mig. 

Så nya tag och jag behöver acceptera det jag har gjort och gå vidare i livet. Önskar jag kunde göra det ogjort men det går inte. Små steg framåt och tålamod är min väg. 

 

Lördag 21 December

Ingen tävling

Jag har lärt mig mycket om mig själv och livet det senaste året. Det har varit ett tufft år som har tagit hårt på mig. Min man som varit mycket sjuk men som nu mår mycket bättre. Mycket på jobbet med alla som drar och sliter i mig. Så till sist blev det för mycket och jag var tvungen att sakta farten för att inte gå in i den berömda väggen.

Så nu är jag ledig fram till efter nyår och hoppas hämta lite nya krafter inför nästa år. Tänk att jag snart har varit spelfri i 1,5 år. Svårt att förstå hur allvarligt det var när jag inte längre ville leva och bestämde mig för att avsluta mitt liv. Ödet ville annorlunda och nu sitter jag här och skriver på min blogg om mitt liv. 

Jag har så mycket att vara tacksam för och jag uppskattar verkligen livet nu. Även om vi inte har det så bra ekonomiskt så klarar vi oss. Jag har lärt mig att leva efter de förutsättningar vi har. Får inte längre panik som förr när jag spelade och skulle lösa det genom att spela. Slipper må dåligt och har inte längre ångest över mitt liv. Tänker inte på mig som en dålig människa. Spelberoendet tog över mitt liv och jag är tacksam över att jag lyckades vända och bli spelfri. 

 

Fredag 13 December

Gör så gott jag kan

Dagarna flyger fram och idag är det redan Lucia. Jag hinner liksom inte riktigt med. Jag mår bättre nu även om jag inte är i toppform. Så det känns bra. Det var riktigt illa för ett par månader sedan och det tar tid att komma tillbaka. Oroar mig för vad som kan hända. Inte att jag skulle börja spela för det är ett avslutat kapitel. Visst får jag erbjudande både via sms och mail men det är bara att radera. Finns inte plats i mitt liv att riskera något. Det är mer det ekonomiska som är det som alltid gnager i mig. Får inte komma något oförutsett men samtidigt vet jag att vi löser det också.

I söndags var min son hemma hos oss på middag. Kan inte beskriva i ord vad det betyder för mig. Min son är mitt allt och har en speciell plats i mitt hjärta. Så det gör mig varm i hjärtat att få träffa honom. Han studerar på Universitetet och det går bra. En lättnad för mig att livet fungerar för honom. 

Så har jag en underbar man som stöttar mig och alltid vill så väl. Så jag är lyckligt lottad som har fått det så bra. Det var så nära att mitt liv slutat i förskräckelse. Ödet ville annorlunda och fick mig att inse att jag var spelberoende. Från den dagen har jag varit spelfri. Min man valde att stanna kvar och det är jag tacksam för. 

Så när det är som mörkast går det att vända livet och gå en annan väg. Det krävs tålamod men det kommer att ge resultat. Jag tror på mig själv och vet att jag kommer att fortsätta vara spelfri. Livet har så mycket att ge och att vara spelberoende är otroligt nervpåfrestande. Så livet förändras till något positivt genom att vara spelfri. 

 

Fredag 6 December

Tacksamhet

Fredagsmorgon och regnet piskar samtidigt som det blåser ohyggligt mycket. Skyndar mig till bussen och när jag slår mig ner i bussen och är dyblöt så slås jag av en tanke. Vilken härlig känsla att vara fri från spel. Så avslappnad jag känner mig jämfört med när jag spelade. Jag behöver inte ha dåligt samvete längre och kan istället känna mig stolt med mina 17 månader som spelfri. I början var det viktigt att räkna spelfri dagar, månader men nu är det inte lika viktigt. Jag tror på mig själv och är övertygad om att det kommer att fortsätta i samma riktning. 

På jobbet går det bättre och bättre även om det inte är som förut och jag tar det lite lugnare. Mitt jobb är oerhört viktigt för mig och jag behöver det för att må bra. Så det går sakta men säkert framåt. Denna mörka period är de flesta trötta och jag är inget undantag. Jag vill mer än jag orkar och blir lite frustrerad av det men inser att jag inte får ha för bråttom. 

Min tacksamhet över att jag kommit så här långt är mycket stor och jag inser att jag fått tillbaka mitt liv. Det går framåt även om det är tufft inte minst ekonomiskt. Min man stöttar mig och det är jag så tacksam för. Vi kommer att ha det tufft i 2,5 år till men sedan är jag klar med min skuldsanering och livet kanske kan bli lite mer normalt. Nu är jag mest rädd för oförutsedda utgifter för vi har ingen buffert.

Jag är nu i en period då jag inte har så mycket behov av att skriva om mitt spelberoende. Det blev lite för mycket med intervjuer i radio och tidningar. Kände mig jagad och mitt spelberoende blev min identitet. Jag tappade bort mig själv. Så jag var tvungen att stoppa för jag mådde inte bra av det. Många veckor sedan jag var på möte på föreningen för spelberoende. Dels har jag inte orkat men känner inte att jag behöver det just nu. Det får bli när jag orkar. 

Sammanfattningsvis så mår jag 100 gånger bättre än för 1,5 år sedan. Kan inte beskriva i ord vilken lättnad att vara spelfri även om jag är medveten om mitt spelberoende som varar livet ut. Jag väljer att vara spelfri och vill poängtera att spelpaus.se är guld värt. Det hjälper mig verkligen och så fort det är möjligt ska jag förlänga det 1 år till. Hoppas att det kommer att bli möjligt att stänga av sig på livstid då jag aldrig kommer att kunna hantera spel.